Френският нападател на Левски Амаду Сукуна беше награден днес за играч номер 1 на 31-ия кръг на Първа лига и след церемонията призна, че това е първата подобна награда в кариерата му. И е логично да е така, предвид факта, че преди да се появи на Герена е играл за отбори като Тулуза-2, Лузиняк и Верея (Стара Загора).

Сукуна изпревари във вота на специалистите играчите на шампиона Лудогорец Вандерсон и Абел Анисе. Сукуна беше избран заради така важния гол за успеха на Левски с 1:0 над Черно море. "За първи път получавам тази награда. Благодаря на целия отбор на Левски, защото не бих получил този приз без своите колеги. Макар в началото да изпитвах трудности заради контузия, сега се чувствам добре в Левски. Проблемите ми дойдоха от травма в лявото коляно, заради което не играх около месец. От няколко седмици обаче съм добре и това се вижда в мачовете. Правя всичко възможно да бъда във форма, като докторът ще прецени да съм готов за мача в неделя в Русе".

"В Левски напрежението е много по-голямо отколкото във Верея, защото е клуб с много фенове. Не мога да кажа дали ще остана на "Герена" и след края на сезона. Остават три мача в първенството и в тях ще дам всичко от себе си тимът да победи. Мисля, че самият аз имам какво още да покажа. Смятам, че съм в най-добрия клуб в България и личното ми желание да продължа и наесен със синята фланелка", заяви той.