Румънският нападател Сер­джиу Буш ще получава в Лев­ски 8 хиляди евро. Това е та­ванът на заплатите, който на "Герена" въвеждат от ля­тото (срещу такава сума ще се разписва и Жуниор Мапуку).

24-годишният таран вече е уточнил подробностите за договор с ръководството на сините - през миналата сед­мица той бе в София за прего­вори. В момента играчът но­си фланелката на румънския Астра.

Очаква се привличането на Серджиу Буш да бъде официализирано през следващата седмица. Причината е, че на 27 май, събота, му предстои финал за купата на Румъния срещу Волунтари (на врата­та на този тим е бившият страж на Левски Пламен Илиев).

Нападателят направи име у нас с екипа на ЦСКА. Той игра за армейците през есента на 2014 година и 8 19 шампионатни мача вкара 10 гола (два от тях бяха в мрежата на Левски). С изявите си Серджиу си осигури трансфер в Шефилд Уензди, но не успя да се наложи в английския тим.

Половин го­дина игра като преотстъпен в италианския Салернитана (Серия Б), преди в началото на 2017-а да премине в Астра. През пролетта Буш има 9 ма­ча за първенство с 2 гола, как­то и 1 попадение в 2 срещи за купата на Румъния.

Очаква се до десетина дни Левски да си осигури още ня­колко футболисти - офанзивния халф Антонио Вутов, ле­вия бек Иван Горанов, както и полузащитниците на Сеп­тември София Иван Тилев и Здравко Димитров.