Нападателят на Ботев Пловдив Омар Косоко е предизвикал интереса на Левски. Той е хванал окото на хора от спортно-техническия щаб на сините. И името на французина ще бъде обсъждано за лятната селекция. 29-годиш-ният футболист може успешно да играе както на фланга, така и на върха на атаката.

Омар направи много силен завършек на кампанията. Той вкара много красив гол в плейофите срещу Берое. След това бе най-добрият играч във финала за Купата на България – в него Ботев победи с 2:1 Лудогорец, а Косоко вкара първото попадение с красив фалцов удар, а след това асистира на Антонио Вутов.

Омар има договор с канарчетата до зимата. Затова ако Левски го иска, то от „Герена“ ще трябва да платят трансферна сума. През кампанията Косоко реализира 7 попадения в 23 шампионатни двубоя. Той участва и в пет мача за Купата на България, като успя да се разпише само на финала.

Левски има сериозен интерес и към друг играч, който носи екипа на Ботев през пролетта. Това е офанзивният халф Антонио Вутов. Правата на футболиста, който е юноша на Левски, се държат от италианския Удинезе. Левски вече води преговори с този клуб да си осигури услугите на Антонио. Вариантите са или да го откупи, или да го вземе под наем. Вутов няма нищо против пак да облече синята фланелка.

Утре на „Герена“ е чакан и нападателят Серджиу Буш. Снощи неговият Астра игра на финал за Купата на Румъния срещу Волунтари (в този тим пази бившият страж на Левски Пламен Илиев). В понеделник Серджиу трябва да пристигне в София и да премине медицински тестове. Ако резултатите от прегледите са добри, то той ще подпише договор. Параметрите по него вече са уточнени. Буш, който направи име у нас с екипа на ЦСКА, дойде в столицата ни преди дни с агентите си и проведе среща с шефовете на Левски. Той ще излезе без пари на сините.