ЦСКА-София - Левски, мач от 35-ия кръг на плейофите в Първа лига, стадион "Васил Левски", съдия Георги Кабаков, днес от 18:30 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Георги Китанов, Александър Конов
Защитници: Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Станислав Манолев, Стойчо Атанасов, Александър Дюлгеров
Халфове: Кристиян Малинов, Никола Колев, Руи Педро, Петрус Бумал, Давид Симао, Густаво Кулма, Арсенио Нунеш
Нападатели: Фернандо Каранга, Кирил Десподов, Милчо Ангелов, Кевин Меркадо, Кевин Кубемба

Контузени: Пламен Гълъбов, Александър Георгиев
Наказани: Рубен Пинто

Групата на Левски

Вратари: Николай Кръстев, Божидар Митрев
Защитници: Димитър Пиргов, Веселин Минев, Давид Яблонски, Александър Др. Александров, Александър Ем. Александров
Халфове: Роман Прохазка, Ивайло Найденов, Мехди Бурабия, Атанас Кабов, Алекс Боримиров, Антон Огнянов
Нападатели: Франсис Нар, Божидар Краев, Станислав Иванов, Амаду Сукуна, Бабатунде Адениджи

Контузени: Боян Йоргачевич
Наказани: няма
Извън групата: Джереми Де Нойер, Георги Костадинов, Антонио Аниете, Сърджан Лукин

Прогнозата на Gol.bg:

ЦСКА-София и Левски излизат в люта битка за второто място на Първа лига, което ще даде директно участие в Лига Европа. Преди днешния сблъсък от предпоследния 35-кръг в плейофите на първенството "червените" имат 64 точки, а "сините" с две по-малко.

Всичко друго освен победа най-вероятно ще остави Левски на третото място, което пък налага бараж с Верея за класиране в Европа, след като Ботев триумфира с купата на България. В последния кръг идната сряда Левски приема Черно море, докато ЦСКА-София гостува на Дунав.

Двата отбора вече играха три пъти през настоящата кампания, като си размениха по една победа, а веднъж завършиха наравно. Двубоят може да се окаже решаващ за съдбата и на двамата треньори Стамен Белчев и Николай Митов.

На “Герена” едва ли ще приемат с лекота втора поредна загуба след разгрома с 0:3 в предишната среща в края на април. Още повече, че ще коства второто място в крайното класиране, което Левски държеше до самия край на редовния сезон. Именно среброто е целта пред ЦСКА-София, на няколко пъти афиширана от Белчев по-рано тази пролет, след като стана ясно, че титлата е мираж този сезон.

В лагера на "червените" няма сериозни кадрови проблеми. По-важната липса е халфът Рубен Пинто, който ще изтърпи един мач наказание. С травми са Пламен Гълъбов и Александър Георгиев.

Защитникът Рафаел Перес отново остана извън групата заради ограничението от трима чужденци извън Европейския съюз, като тези дни се заговори, че най-вероятно колумбиецът ще се завърне в родината си от следващия сезон. На "Армията" ще чакат голове от Фернандо Каранга, който е голмайстор в плейофите с 6 гола до момента.

На "Герена" Ники Митов отново трябваше да попълва групата с юноши. Очаквано наставникът не е включил четиримата с изтичащи договори, които извади от игра през този месец. Низвергнатите са Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Антонио Аниете и Сърджан Лукин, който дори вече разтрогна договора си.

Капитанът Веселин Минев, който през седмицата лекуваше травма, се е възстановил от нея и е на разположение. В групата се завръща и младокът Алекс Боримиров, който доскоро също беше с травма. На линия е и контузеният доскоро нападател Амаду Сукуна.

Атаката се оказва сериозен проблем пред "сините". На "Герена" са вдигнали ръце от яловите си нападатели, с изключение на Божидар Краев, който има 5 гола в плейофите.

Голова суша мъчи Бабатунде Адениджи - без попадение в 9 поредни срещи, а Франсис Нар не е вкарвал от 24 мача насам след след дербито с ЦСКА-София, завършило 1:1 на 15 октомври миналата година. Ники Митов се надява най-накрая някой от двамата да се отпуши и помогне за успех в дербито тази вечер.

Очертава се може би най-напеченият сблъсък на националния стадион "Васил Левски". ЦСКА-София е със самочувствието на единствения непобеден тим в плейофите. Допълнителен стимул е гръмката победа 3:0 от преди само месец. Това до известна степен ги вкарва в ролята на фаворит.

Левски обаче много пъти е показвал, че никога не трябва да бъде отписван и със сигурност ще се хвърли със зъби и нокти в боя. Голове и в двете врати изглеждат удачни, но ЦСКА-София е с едни гърди напред за победата.

Резултат: 2:1