Нападателят на Ботев (Пловдив) Омар Косоко, който направи много силен сезон за “жълто-черните” и бе един от големите герои във финала за Купата на България с Лудогорец (2:1), е близо до трансфер в турския Касъмпаша. Както е известно, Левски също си направи устата за Косоко, но сините едва ли имат пари за него.

Клубът, в който играят националите Страхил Попов и Васил Божиков, а преди това там с успех се изявяваха Николай Димитров и Георги Сърмов, е направил официално запитване при какви условия “канарчетата” са склонни да се разделят с французина.

Скаути на отбора от Истанбул са присъствали на финала с “орлите” миналата сряда, като предварително са имали за цел да добият финални впечатления от някои от звездите на родния шампион. В крайна сметка те обаче са харесали автора на първия гол в срещата.

От Ботев са обявили цена от 800 хиляди евро за своя основен футболист. Малко е вероятно турците да я платят, но преговорите ще продължат и трансферът е напълно възможен. Договорът на Косоко с Ботев изтича през зимата и мениджърът му Болеслав Козекович вече разглежда и други оферти за своя клиент.

С парите от сделката за Омар, макар и значително по-малко от поисканите от Касъмпаша, “канарчетата” ще могат спокойно да си осигурят ново класно попълнение от Бразилия, както и да запазят някои от останалите настоящи титуляри, които са с изтичащи контракти.

Иначе приоритет за спортно-техническото ръководство на Ботев през тази седмица е подновяването на договорите на двамата основни защитници Радослав Терзиев и Виктор Генев. Те по принцип са готови да продължат кариерата си в клуба, но от шефовете трябва да са малко по-настоятелни и щедри в предложението си към тях.