Полузащитникът Васил Панайотов подписа официално договора си с Левски.

26-годишният Панайотов, който е юноша на "сините", е осмото ново попълнение в състава на столичани през това лято след Иван Горанов, Александър Любенов, Жуниор Мапуку, Георги Ангелов, Антонио Вутов, Серджиу Буш и Милош Цветкович.

Халфът се завръща на "Герена" със свободен трансфер от полския втородивизионен Стал Миелец, за който записа 15 мача през пролетта с 6 асистенции.

В кариерата си плеймейкърът е играл още за Берое, Пирин Гоце Делчев и Банско, а в чужбина се е състезавал още за Агиа Напа (Кипър) и за Завиша Бидгошч (Полша).

"Много съм щастлив, че ще завръщам вкъщи. Имах две други оферти от България и една от чужбина, но не съм се колебал и за секунда, когато ме потърсиха от Левски. За мен винаги е било мечта да играя със "синята" фланелка за най-големия клуб в България. Искам да благодаря на Даниел Боримиров и на Николай Митов, които ми гласуваха това доверие. Ще дам всичко от себе си, за да го оправдая и да не ги разочаровам", коментира Панайотов.

"Много съм развълнуван. Приемам това като втори шанс, защото като юноша на Левски, точно когато трябваше да заиграя в мъжкия отбор, получих една контузия и това ми попречи да се боря за място в състава. Може би тук е мястото да благодаря и на един друг бивш футболист на Левски и мой съгражданин Костадин Башов, който преди три години, когато бях на кръстопът, повярва в мен и ми помогна да си намеря отбор в Кипър. Това ми върна увереността и самочувствието, а след това кариерата ми отново тръгна нагоре", каза още полузащитникът. 

"Сега Левски гради един почти нов състав. Вярвам, че всеки един от футболистите ще бъде максимално амбициран, за да зарадваме феновете и отборът да се върне там, където му е мястото - на върха. Искам да спечеля много купи и титли с Левски", допълни той.