Спор няма, че на триото Красимир Иванов - Даниел Боримиров - Николай Митов напоследък много им върви и това е от момента, в които Божидар Митрев спаси последната дузпа на мача бараж с Верея. От тази майска вечер нататък времето работи в тяхна полза, или, казано по-точно, те си купиха време. Или, нека го кажем иначе – спечелиха си време.

Изпълнителният директор Иванов вече е медийна звезда, през няколко дни се снима как подписва договор, вече с по-скъпа химикалка от тези, които продават в книжарниците за стотинки, сяда на масата пред езерцето в Правец и отговаря на грижливо подбрани въпроси на запалянковци. На същите тези запалянковци, за които доскоро казваше, че ги обединява омразата. Сега вече няма такива неща, феновете са пичове, още повече в момента никой не го пита какви дългове има, как ги плаща, откъде ще намери 12 милиона за анонсирания в тази финансова рамка бюджет.

Всичко на Универсиадата си му е ток и жици, оставил му е Спас Русев да действа по някакви оперативни задачки и това е. Даже никой не му иска справка защо продажбата на абонаментни и членски карти върви вяло, да не кажем заспало. Ще каже човекът – ами те в България феновете нямат такава култура и не спазват традиции да бъдат членове на клуба. И ще бъде прав. Защото тези фенове трябва някой да ги разръчка, да им обясни за какво иде реч, да ги накара да бъдат съпричастни, да усетят че са част от клуба. Но както и да е, за това си има нов маркетинг отдел, който сигурно ще иска своето време да разгърне скрития си засега потенциал.

Даниел Боримиров също си свърши своето. Още от началото на лятната шопинг мания на „Герена“ бе ясно, че Левски няма да вземе ляво крило. Колкото по-малко нови футболисти на този пост, толкова по-голяма перспектива пред Алекс Боримиров. В което няма нищо лошо, разбира се. Стига обаче да бе така и за останалите на негова възраст, които са в представителния отбор. Но, както се казва – времето ще покаже дали сме прави.

Просто прогнозирахме и засега след 8 нови попълнения сме на сто процента успеваемост – ново ляво крило няма. Даниел Боримиров няколко пъти през последните 2 месеца съобщи като новина, че Николай Митов остава треньор на Левски. Нищо че между третото и четвъртото съобщение Универсиадата би път до Бургас да се види с Херо. Но може би са обсъждали председателството на България в ЕС в НДК или други глобални и важни стратегически за страната въпроси. Важно е обаче, че и Ники Митов си вярва, че Боримиров е твърдо зад гърба му, а и Красимир Иванов публично няма да каже защо е бил до Бургас преди десетина дни.

Може пък човекът да има планове, които не е необходимо да прави достояние на широката общественост. Като не му върза с Мъри Стоилов на сладководен риболов, пробва на морски, който е по-специфичен, но, общо взето, правилата са едни и същи. Е, нещо не му върза с риболова, няма слука и в морето, за паламуд е рано, някъде в късната есен, когато на Херо му свършва договорът с Иртиш, Иванов може да се пробва пак. Ако, разбира се, дотогава Николай Митов още е на поста си.

Може да е всичко, но Николай Митов си е характер. Трябва да си камък и желязо да кажеш „феновете нека си викат“ след крясъците „оставка“ по време и след баража с Верея. Също така трябва да си сериозен катил да се освободиш от половин отбор и да привлечеш почти цяла единайсеторка, като тръбиш, че селекцията е по твой вкус, никой не ти се бърка и ти е дал цялото право да подбираш. Както сме свидетели това лято - никой не говори, че на „Герена“ има мениджърски интереси, че някой е отхвърлил играч на неинтересен посредник или обратното. Не че ги няма тези неща, просто не се говори за тях.

Митов си поиска 6 месеца спокойствие и топла храна и ако някой има претенции относно играта на отбора, нека ги предяви след Нова година. Принципно 6 месеца изобщо не стигат за оформянето облика на отбор с почти цяла нова единайсеторка, но нали се сещате, че това е Левски и правилата са други. Хората не ги интересува, че Митов се е нагърбил да прави основен ремонт. При отпадане от Сутиеска треньорът едва ли ще получи шанс да припомни какво е поискал, вероятно няма да го пуснат да влезе в треньорската стая след такава прочувка.

Желю Станков, "Тема Спорт"