От Коняспор явно се стреснаха от заканите на Левски да отнесат въпроса с Бурабия до съответните инстанции, занимаващи се с нерегламентирани преговори, и пратиха свой човек в София да преговаря за правата на играча, пише "Тема спорт". 

Самият футболист тренира самостоятелно, като вече трети ден отказва да се готви със сините, което е повод най-малкото за дисциплинарно уволнение наред с финансовите санкции.

На "Герена" вчера няколко часа бе Несим Нешадов, бивш футболист, който дори има мач за националния тим на България. От няколко години той е футболен агент, като е посредничил за няколко успешни сделки на наши играчи в Турция.

Собственикът на Левски Спас Русев е бил в течение на разговорите посредством конферентна връзка. Той не е склонен да се раздели със звездата си за 500 хиляди евро, каквото бе предложението на Коняспор преди два дни. Още повече, че 100 хиляди евро веднага ще отидат в касата на Черно море като част от договора за 20 процента при следващ трансфер на бившия играч на моряците.

Стана ясно, че Коняспор предлага около 6 пъти по-голяма заплата на Бурабия, който в Левски се разписва на 6500 евро месечно. Договорът му със сините е за още година и половина, тoecт до края на календарната 2018-а г. и ако Левски сезира УЕФА, турският клуб ще бъде санкциониран жестоко. 

Очаква се в следващите часове да има развръзка, сделката няма как да не стане - или сините ще отстъпят малко, или Коняспор ще клекне. Ясно е, че оттук насетне Бурабия няма как да бъде приет обратно в съблекалнята на "Герена" - нито от съотборниците си, нито от запалянковците. Двама-трима от тях се опитаха да съблекат халфа на пистата веднага след последната загуба от ЦСКА.