Новият нападател на Левски Жуниор Мапуку заяви, че си е поставил високи цели за предстоящия сезон.

Той иска да стане голмайстор в българската футболна Първа лига и да получи повиквателна за националния отбор на родината си Конго.

"Поставям си доста високи лични цели. През миналата година завърших шести при голмайсторите, въпреки че не играх през целия сезон. През следващата година се стреля към титлата за най-добър реализатор. Очаквам да успея. Левски е първият голям отбор, в който ще играя. Тук мога да се покажа. Знам какво трябва да направя. Още повече, че ще играем в Лига Европа. Ще направя всичко възможно, за да ме забележат", коментира Мапуку, който допълва, че ще възхищава на Самуел Ето'о и Златан Ибрахимович.

Нападателят иска Левски да се превърне в трамплин за трансфер в по-силно първенство и за повиквателна за националния отбор на Конго. "Можех да се завърна във Франция. Имах контакти с отбори, които спечелиха промоция за Лига 1. Но предпочетох да остана в България, защото тук имам възможност да играя редовно и да се покажа в Лига Европа. Искам да направя серия от силни мачове с голове. След това ще видим дали отново ще се появи възможност да се завърна в някое от силните първенства като Лига 1, (испанската) Ла Лига или в белгийската Джупилер Лига. В същото време мечтая и за националния отбор", заяви Мапуку.

"Следя националния отбор. Аз съм роден в Конго и това е нормално. Не забравям откъде съм дошъл. Но досега не съм имал достатъчно възможности да се покажа, за да се надявам за място в националната селекция. Но сега вече съм в голям отбор. Левски може да ми ми отвори вратата за националния отбор. Всичко сега зависи само от мен", каза още той.

Мапуку не знае дали е следен от националния селекционер Флоран Ибенг. "Често казано, нямам представа. Не знам дали той ме следи. Но ще направя всичко възможно, за да чуе името ми", каза нападателят на Левски.

Конгоанецът ще дебютира за "сините" в официален мач тази вечер в първата среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу черногорския Сутиеска на "Герена".