Мачът между Левски и Хайдук ще е при закрити врати, но това не пречи полицията да взима драконовски мерки по охрана на събитието, пише "Тема спорт". Причината е, че УЕФА обяви срещата за рискова след сблъсъците между двата тима в Хърватска преди седмица. Пред сектор А на "Герена" ще бъде монтирана видео-стена, на която да бъде гледана срещата от сините фенове. Очакват се над хиляда души да се изсипят пред стадиона.

От Евроцентралата обаче специално предупредиха, че всичко, случващо се в района на стадиона, ще се третира като част от срещата. Тоест при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби,
расистки скандирания и знаци, емблеми, знамена, клубът ще бъде наказан, все едно това се е случило на трибуните. Това не трябва да бъде допускано, защото Левски се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за 2 години!

Поради тази причина и полицията взима засилени мерки. Органи на реда съпровождат всяка крачка на хърватския тим, а полицейски ресурс ще бъде ангажиран и по контроли о пропускателни те пунктове на македонската и гръцката граница, независимо че няма информация за пристигането на фенове на Хайдук. 

"Независимо от получената информация по линия на полицейско международно сътрудничество сме взели превантивни мерки на всички входно-изходни пунктове на границите за активна работа и проверки на такива лица, ако пристигнат от Хърватска, както и в спортната зона на спорното мероприятие на "Герена", заяви пред bTV комисар Борислав Муеров. "Целият ресурс на Столичната дирекция ще обезпечава спортната зона тъй като, както знаете, футболна-та среща ще бъде на закрити врати", заяви той.