Обертан, Рошу, Буш и Гомес струват по-малко от Нар. Това заяви футболният агент Николай Жейнов. Мениджърът гостува в студиото на „Спорно за спорта“ по Би Ай Ти и коментира ситуацията в клуба от "Герена".
 
„Без желание от отсрещната страна, няма как да се случи такъв трансфер. Около 15-20 дни продължиха преговорите за Габриел Обертан. Такива футболисти не искат само отбори, в които да получават пари. Има много неща, които им правят впечатление - страната, проекта, отбора и много други неща. Имаше много въпроси от негова страна“, каза Жейнов.
 
По думите му, заплатата никога не е била първата и основна цел на тези футболисти. „Обертан се запали от това, че Левски има проект за направата на нов отбор, който да се бори за титла, която няма от много години“, разкри Жейнов.
 
„Само за един футболист е платена трансферна сума - Рошу. Другите дойдоха като свободни агенти. Платихме доста по-малко, отколкото струва Бабатунде, например. Нека хората помнят и виждат кой е отговорен за това нещо“, посочи футболният мениджър на Левски.
 
„Клубовете трябва да инвестират в кадри. В хора, които разбират от самата материя и носят отговорност. И разбират, че след поредица от грешки, техният стол се клати. Клубовете имат нужда, не само Левски, но и ЦСКА, Ботев, Лудогорец, трябва да има такива хора“, категоричен е Жейнов.
 
Той не пожела да коментира какви са шансовете Митов да бъде сменен, но заяви: "Левски няма облик. Няма лице“. Жейнов анализира ситуацията при "сините", може ли да се очакват нови трансферни бомби и какво се случва със селекцията.
 
„Изчакваме за някои определени футболисти. Но не можеш да отидеш на чужда сватба. Ако Митов каже, че може да се оправи с тези футболисти, няма нищо лошо. Защо да се привличат? Нека трансферите не са самоцел. И в Лудогорец се правят грешки. Взеха ляв бек за 1 400 000 евро. Навсякъде има грешки“, добави Жейнов.
 
„Въпросът е да не се повтарят, а хората да седят зад делата си и да носят отговорност. Но има хора, които наистина не разбират от материята, с която се занимават. Спортни директори не знаят елементарни неща когато сядат на преговори за футболист“, заяви още агентът.