Бившият нападател и треньор на Левски Михаил Вълчев заяви, че сините имат проблеми във всички зони на терена и затова играта им е толкова невзрачна.

„След двата мача с Хайдук Сплит и старта на първенството се вижда, че нещата в Левски не вървят - слаба игра, липса на желание и агресия, безидейност, липса на голови ситуации. Стана тенденция тимът да греши по един и същи начин, а в хода на двубоите нищо да не се променя към по-добро. С изключение на вратаря Божидар Митрев, който предотврати доста опасни ситуации в сблъсъците с хърватите, всички останали са в слаба форма".

"Трябва да се спре с постоянните оправдания за малкото време за подготовка, а да се отчетат грешките. Като тази с късната селекция - най-добрите играчи пристигнаха последни. Да се види, че с отпадането от Лига Европа клубът загуби доста пари. На този фон има постоянни претенции за по-високи заплати. Защо, след като с играта си отборът не може да върне феновете на стадиона. Взимат се футболисти с по 20 хиляди евро заплати, което е много за България, а сега те ще играят срещу Витоша Бистрица?! И то няма да се борят за титлата, а за второто или третото място. Това е недопустимо".

"Виждаме, че Жуниор Мапуку е от месец и половина в Левски, а не може да издържи повече от 30 минути в добро темпо. Кой е виновен за това? Крила няма, пробва се схема с двама нападатели, при която пак не се получи нищо. Във всички линии нещата не са както трябва. В атака няма нито един пробив. В средата на терена се действа бавно, мудно, следователно няма как да има скорост в нападение. Да дадем за пример Ботев, който много добре провежда своите контраатаки и изобщо нападенията си. Това говори за правилна работа. Докато такова нещо в Левски няма".

"Липсват и наченки на стил, на игра с преса в противниковата половина, на контраатаки. Наблюдава се само смяна на схемата, но не и на представянето. Пропуски има и в отбрана. Десният бек Милош Цветкович все още е неориентиран. В мачовете до момента се забеляза, че не може да си покрива зоната. Отляво Иван Горанов също не е на нужното ниво. Срещу Хайдук имаше и пролуки между централните защитници и опорните халфове. Именно в тези зони хърватите получаваха топката и създаваха числено предимство в атака. Трябва да се обърне внимание на това нещо“, каза Вълчев пред „Тема Спорт“.

„С оглед на това може би ще се прибегне до треньорска смяна. Все още се забелязва, че Даниел Боримиров има доверие в Николай Митов. Но ако нещата продължат да не се получават, рокадата е наложителна“, заяви бившият треньор на Левски.