Френското крило Габриел Обертан даде първото си интервю пред Левски ТВ. Преминалият през академията Клерфонтен играч разказа за своя престой в Манчестър Юнайтед, работата със сър Алекс Фъргюсън и очакванията си за престоя в Левски.

"Съотборниците ми в Левски ме приеха доста добре. Много бързо свикнах с обстановката, тъй като повечето ми съотборници говорят английски, а треньорите също. Дайте ми шест месеца и ще кажа няколко думи на български. Предвид на това, че съм играл в Русия ще ми бъде по-лесно. Доста приятно съм изненадан от България. Хората говорят английски и се чувствам, като в Париж, Мадрид и Лондон".

"Родителите ми искаха да уча, но и аз също искам да научавам нови неща за света. За някои играчи може да е трудно, но аз можех да съчетавам и двете неща. В един момент обаче се съсредоточих върху футбола. Първото нещо, което научих във футбола е дисциплината. Бях в академията Клерфонтен 12-годишен и ми беше трудно, защото бях далеч от семейството". 

"Да играеш в клубове като Манчестър Юнайтед, Ювентус е сбъдната мечта. Знаех, че те ме следят, когато играех за Франция. Чувството е неописуемо, когато подпишеш с тях и нямаш търпение да играеш за отбора. Когато играеш за Манчестър Юнайтед ти се струва, че това е съвсем друг спорт. Да играеш под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън е нещо различно, няма по-добър специалист от него. Манчестър Юнайтед е съвсем различна класа".

"Алекс Фъргюсън е мениджър в истинския смисъл на думата. Той следи всичко от кухнята до пресата и е приятелски настроен към всички. Когато дойде деня на мача те мотивира и изстисква максимума от теб. Наблюдавах мача с Хайдук и после този в Пловдив. Футболът тук е физически, но аз съм играл във Висшата лига и смятам, че ще справя. Доста нови играчи сме, трябва да работим доста и ще постигнем желаните резултати", заяви Габриел Обертан.