Левски най-вероятно няма да има нов защитник и тази седмица. "Меридиан мач" вече писа, че на "Герена" правят всичко възможно, за да вземат нов защитник. Това е крайно задължително, тъй като Димитър Пиргов играе слабо, а Георги Ангелов изобщо не е бранител.

Давид Яблонски пък известно време бе контузен. Така сините са принудени да търсят нов футболист в тази линия. Изненадващо обаче Делио Роси е предпочел известно време да се оправи с наличния потенциал, вместо да вземе играч.

Причината е, че той иска да го избере и затова е стопирал трансфера към този момент. Все пак на "Герена" задържат сделката известно време и чакат заветното "да" от Роси, в случай, че той също се окаже недоволен от потенциала в защитата. Сделката обаче е много малко вероятна до неделя, когато е мачът в Дунав, а първоначалните очаквания бяха точното обратните.

Както е известно, на "Герена" направиха повече от мащабна селекция, но в защита реално конкуренцията е нищожна. Отдясно Милош Цветкович няма алтернатива и се налага да бъде преквалифициран Роман Прохазка. Отляво неубедителният Мики Орачев е в сянката на Иван Горанов. В центъра пък, както споменахме, опции изобщо липсват.