Левски постигна победа с 2:0 срещу Дунав Русе на своя стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов" в среща от 5-ия кръг на Първа лига.

Това бе официален дебют на Делио Роси начело на отбора и в крайна сметка италианският специалист започна кариерата си начело на тима по най-добрия възможен начин - с победа и "суха" мрежа.

Интересното в стартовия състав на домакините бе наличието на Мапуку, който не бе използван от Николай Митов в предишните срещи.

Първото попадение за домакините падна в 68-ата минута и бе дело на Яблонски. Буш оформи крайния резултат в 90-ата минута.


Срещата започна с доста добро темпо от страна на домакините, които всячески опитаха да наложат натиск над своя противник от първата минута.

Още в 5-ата минута пред отбора на Делио Роси се откри първа по-сериозна възможност и той отправи опасен удар, който обаче бе уловен от стража на гостите.

Пет минути след това пред домакините се откри нов шанс. Вутов центрира за Мапуку, но той остана под топката и в крайна сметка кълбото попадна в Прохазка, който се засуети и не успя да играе навреме с него, като след това топката излезе в аут.

В 13-ата минута Дунав остана без много важен играч - Краси Станоев. Последният получи тежка травма и бе принудително заменен. 

Броени минути след това Обертан нахлу в наказателното поле, но вместо да се опита да стреля от малък ъгъл, той потърси комбинация с Мапуку. За съжаление обаче замисълът му не се получи.

В 20-ата минута Антонов спаси прострелно центриране на Гомес, а малко след това удар на Костадинов от състава на гостите бе блокиран ефектно от Яблонски.

Последваха минути застой на терена преди в 44-ата минута съдията да допусне грешка и да не отсъди засада на Панайотов, който отправи топовен удар, който бе с мъка спасен от Антонов. 

Второто полувреме започна много силно за домакините и в 49-ата минута Обертан можеше да вкара, но ударът му от няколко метра профуча близо покрай вратата. 

В 54-ата минута французинът отново бе в светлините на прожекторите и след негово центриране Милчев изби топката, но за малко да си вкара автогол.

Минута след това Попадийн спаси чист гол във вратата на Дунав, след като с тяло спря топката след удар с глава на Яблонски от наказателното поле. 

Дунав направи голям пропуск в 62-ата минута, след като удар на Димов от точката на дузпата премина покрай вратата. 

В 68-ата минута Яблонски откри резултата, след като засече с крак прекрасно центриране на Прохазка от фаул, а в следващите минути играта на "сините" изведнъж потръгна.

В 75-ата минута Обертан пропусна сам срещу вратаря, след като Антонов спаси топката, а малко след това Буш също направо невероятен пропуск. Той не успя да вкара сам срещу вратаря.

В 86-ата минута Обертан отново бе изведен сам срещу вратаря, но Антонов по феноменален начин спаси. 

В 90-ата минута Антонов допусна груба грешка и изпусна топката след удар на Гомес, а намиращият се до него Буш вкара. 

ЛЕВСКИ - ДУНАВ 2:0
1:0 Яблонски 68
2:0 Буш 90

ЛЕВСКИ: 21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 25.Георги Ангелов,  28.Давид Яблонски, 4.Иван Горанов, 13.Жорди Гомес, 15.Роман Прохазка, 71.Васил Панайотов, 32.Габриел Обертан, 8.Антонио Вутов (87 - Франсис Нар), 10.Жуниор Мапуку  (65 - Серджиу Буш)

ДУНАВ: 86.Станислав Антонов, 83.Христо Попадийн, 4.Петър Патев, 22.Михаил Милчев, 23.Христофор Хубчев, 11.Диян Димов, 31.Красимир Станоев (14 - Тейнур Марем), 77.Бранимир Костадинов, 7.Бирсент Карагарен, 10.Васил Шопов, 9.Мирослав Будинов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=53969b0dcb" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>