Бразилският централен защитник Бресан не е очарован от идеята да заиграе в Левски, твърдят местните медии. Бранителят на Гремио вече е получил предложение да подпише за три години със "сините", но главната причина да се колебае е дестинацията и силата на първенството.
 
"Бресан е получил предложение да смени Порто Алегре със София. Въпреки че предложеният договор от Левски е добър и го удовлетворява, той не е сигурен дали да приеме офертата на българския отбор. Матеус най-вероятно ще продължи да играе за Гремио", пишат медиите в Страната на кафето.
 
Бразилските журналисти уточняват, че бившият играч на Пенярол и Фламенго има договор до месец декември с Гремио, но все още не е започнал преговори с ръководството за нов контракт, въпреки че иска да остане. "Причина за това е, че Гремио се бори на три фронта и се справя добре. Заради това Бресан не мисли за напускане", добавят в Южна Америка. 
 
Бресан игра пълни 90 минути за Гремио при загубата с 0:1 срещу Ботафого на 14-и август, но по принцип е резерва в отбора. В момента обаче титулярният централен бранител Рафаел Тиере е контузен.