Треньорът на Левски Делио Роси реши да реабилитира извадения от първия отбор Амаду Сукуна, пише "Тема спорт". Французинът бе "замразен" веднага след края на миналия сезон в Левски от бившия наставник Николай Митов. Играчът обаче отказа да разтрогне договора си с тима, без да получи солидна неустойка, и продължи да бъде част от Левски. Сините пък го пратиха да се готви самостоятелно, а той се включваше и в заниманията на юношите.
 
След като клубът назначи Делиo Роси за нов наставник, Амаду Сукуна бе представен на наставника. Но само толкова - той веднага напусна съблекалнята. Слабата игра на сините по фланговете явно е принудила италианеца да реши дa пробва 25-годишния играч. И от вчера французинът отново е част от Левски. Той тренира с настроение и се отличи с няколко гола и добри отигравания по време на вечерната тренировка. И ако продължава по същия начин, може и да получи шанс за изява. Още повече че Роси явно няма никакво намерение да разчита на Бабатунде Аденижи и Франсис Нар.
 
Амаду Сукуна бе привлечен в Левски в края на 2016 година от Верея. През пролетта обаче не успя да се адаптира добре към отбора. Той бе ползван от треньорите Елин Топузаков и Николай Митов общо в 10 шампионатни двубоя. Сукуна бе пускан и по фланговете, и на върха на атаката, и зад централния нападател, французинът престоя на терена 430 минути и успя да реализира само един гол - при гостуването на Черно море, спечелено от сините с 1:0.
 
Делио Роси вече показа, че обича да експериментира. Той направи Обертан плеймейкър. Предстои да видим дали треньорът ще успее да извади нещо от тотално отписания Сукуна.