Нападателят на Левски Жуниор Мапуку не би имал нищо против да играе за националния отбор на България. Селекционерът Петър Хубчев познава отлично качествата на тъмнокожия голмайстор от съвместния им престой в Берое. 

"Би било удоволствие за мен да играя за националния отбор на България. Ако има такава възможност, ако треньорът ме повика, защо не? Петър Хубчев ми е като баща, но не сме говорили на темата за националния отбор", каза Мапуку.

Нападателят бе избран за Играч на 6-ия кръг след хеттрика си във вратата на Пирин за победата с 3:0. Мапуку влезе като резерва и с трите си гола донесе трите точки за "сините".  "Чакам своя шанс и ако треньорът ме пусне сред стартовите 11, е страхотно. Моята работа е да тренирам и да показвам най-доброто, а треньорът решава кой ще играе. В големите отбори има конкуренция и това е хубаво, защото те мотивира допълнително. И аз, и Буш тренираме здраво и се борим за титулярно място. Не съм треньор, а само играч. Треньорът решава за състава и тактиката. Това не е моя работа. Не знаех, че съм чужденецът с най-бързия хеттрик в историята на Левски, но сега всички говорят за това и вече знам", каза Жуниор Мапуку.

Нападателят призна, че все още не е в оптимална форма заради липсата на достатъчно добра лятна подготовка. "При Делио Роси тренировките са доста по-тежки. Радвам се, че Роси дойде, той е голям треньор, говори доста с нас. Не направих много добра подготовка през лятото и затова имаше спад във формата ми. Сега тренирам, за да вляза в кондиция", каза Мапуку. 

"Ние сме Левски и всеки мач трябва да побеждаваме и да играем добре. Не очаквах да играя с такива играчи като Обертан и Гомес, когато преминах в Левски. Страхотно е, че те са тук. Обертан е страхотен играч, тренира много и е лесно да се играе с него. Затова го нарекох "Мистър Меджик". Засега не съм измислил прякори на другите ми съотборници, а Черната сила съм само аз. Първенството тази година е по-оспорвано, но ние не мислим за конкурентите ни, важно е как ще играе Левски", коментира още Жуниор Мапуку.