Левски и Локо (Пд) са много близо до осъществяване на трансфер. „Смърфовете“ са набелязали нежеланият на „Герена“ Амаду Сукуна за заместник на на Мартин Камбуров, който напусна със скандал, а после подписа с Берое.

В пловдивските медии вчера бързо се завъртя информация, че от Локо са харесали друг нежелан – Бабатунде Адениджи. „Меридиан Мач“ обаче научи, че името е различно и всъщност набелязаният е Сукуна. Той е добре познат у нас с изявите си във Верея. След като премина в Левски обаче не впечатлява изобщо, а през лятото отказа да скъса договора си и доста дълго тренираше самостоятелно. Наскоро французинът бе реабилитиран за малко в първия тим от Делио Роси.

От Левски няма да правят никакви спънки на Сукуна, като са готови да разтрогнат договора му. В Локо от своя страна са приготвили оферта за нападателя, като единственият проблем пред сделката остава волята на самия футболист. За момента той отказва да скъса договора си с Левски. За да премине на „Лаута“ трябва първо да го направи и след това да подпише. Има лек вариант и за наем, но той е малко вероятен.