Локомотив (Пд) ще привлече Амаду Сукана. Това обяви старши треньорът на отбора Воин Войнов, която днес навършва 65 години. Той добави, че очаква френският нападател да се присъедини към "черно-белите" в понеделник. Футболистът не успя да се наложи в състава на Левски  и бе освободен. С неговото идване локомотивци се надяват да подсилят нападението си след напускането на голмайстора Мартин Камбуров.

Войнов говори и за предстоящото гостуване на сови тим на Пирин в Благоевград на 9 септември в мача от осмия кръг на Първа лига. "Настроението при нас е приповдигнато след победата ни в последния ни двубой. Готвихме се добре през паузата на първенството. Надявам се, че ще се представим по най-достойния начин и да спечелим една или три точки от предстоящия мач. Пирин е сериозен съперник и ще разчита много и на своята публика, каза още Войн Войнов. Той добави, че в Локомотив (Пд) продължават да работят по селекцията, но няма да се бърза с привличането на футболисти на проби, тъй като в повечето случаи дошлите не отговарят на изискванията.

"Тепърва ще се говори за канадеца Алекс, който е при нас. В него има голямо бъдеще. Все още му чакаме документите, защото той още няма 18 години", завърши Войн Войнов.