Нападателят на Левски Жуниор Мапуку ще пропусне утрешното домакинство на Септември София, който е воден от бившия треньор на тима Николай Митов. Сините приемат новака в групата на „Герена“ от 20:00 часа. Конгоанският нападател на сините не взе участие във вчерашната тренировка.

Той има хематом на гръден мускул. От лагера на Левски не искат да рискуват с пускането му в игра срещу Септември. Така атаката на сините ще бъде водена от Серджиу Буш. В последните двубои румънецът оставаше резерва на Жуниор.

Мапуку е голмайстор на Левски до момента. В 8 мача в Първа лига той реализира 4 гола, има и две попадения в Лига Европа. Конгоанецът е с едно шампионатно попадение повече от Буш.

Треньорът на Левски Делио Роси пък показа, че няма да разчита и на Симон Сандберг. Бранителят бе пратен да тренира с ненужните Бабатунде Аденижи и Франсис Нар. Шведът има железен договор и от клуба вече в два трансферни прозореца не успяват да прекратят контракта му. Той е и за следващото първенство.

Симон бе привлечен на пожар преди старта на сезон 2016/17 заради контузиите на Александър Александров и Сърджан Лукин. За бившия шведски младежки национал сините платиха 200 хиляди евро на Хекен. Той пристигна в тима по настояване на вече бившия главен скаут Андрей Желязков, бе одобрен от тогавашния спортен директор Станислав Иванов.

Сандберг, който е роден на 25 март 1994 година, обаче така и не успя да се аклиматизира в тима. Той бе тестван в центъра на защитата и като десен бек, но не убеди на нито една от двете позиции. Освен това често бе преследван от контузии. Заради всичко това той изигра едва седем мача - 5 в Първа лига и два за Купата на България. За последно той бе на терена на 18 февруари 2017 година, когато Левски загуби с 0:1 гостуването на Пирин в Благоевград.