Левски прави невиждана от много години селекция и на Герена пристигат сериозни имена от европейския футбол. Всичко това започна някъде в края на юни, след като трансферната политика бе сменена на 180 градуса и бе решено да се дават пари за привличането на класни играчи. 

Според информация на колегите от Novsport, обаче в Левски са били много близо до провал още при привличането на испанеца Жорди Гомес. Халфът дойде на Герена със сериозна визитка и с всеки изминал мач започва да доказва безспорната си класа. Гомес, обаче е бил на крачка от договор с вечния враг на "сините" - ЦСКА.

Той е бил предложен на ръководството на "червените" от агента Лъчезар Танев и дори е провел няколко разговора със Стойчо Стоилов. Жорди Гомес е бил близко до разбирателство и подпис, но в крайна сметка се е получило разминаване по някои от условията и трансферът е пропаднал.

Впоследствие към испанеца са се насочили от Левски и се стигна до привличането му. Не е ясно дали футболистът е намалил част от претенциите си или те са били удовлетворени от "сините" в пълен размер.