Словашкият вратар на Берое Душан Перниш не познава вкуса на поражението от Левски.  Той бе на вратата на заралии през пролетта, когато те победиха с 1:0 с гол на Мартин Райнов.

"Можем да спечелим пак. Всичко зависи от самите нас и от начина, по който ще играем. Искаме и знаем, че можем да победим Левски. В последните два мача взехме важни шест точки (б.р. - Черно море 2:0 и Етър 2:1). Искаме да продължим тази добра серия. Ще търсим трите точки и в предстоящия двубой. Не сме притеснени от Левски, ще търсим нашата си игра. Искаме да покажем футбола, който можем - не да се защитаваме или предаваме пред този съперник", каза 32-годишният страж пред Диема спорт.

Душан е побеждавал Левски и в евротурнирите. През сезон 2008/09 той бе на вратата на Жилина в плейофите за Лига Европа. В Словакия двубоят завърши 1:1, а след това Перниш и колегите му спечелиха с 1:0 на "Герена": "Това е добър спомен. Всеки мач, който печелиш и продължаваш в следващия кръг, е запомнящ се. Срещу Левски имам само добри спомени."

Той разкри и защо отборът има 4 равенства. "До момента не реализираме дори половината от шансовете, които създаваме. Това е причината за многото равенства. Когато започнем да бележим, ще печелим повече. Въпреки това искаме да бием във всички мачове. Имаме потенциала да победим всеки", отбеляза той.

Перниш коментира и работата на треньора Александър Томаш: "Той промени много прости неща. Всички виждате какво правим на терена. Стремим се да задържаме топката, опитваме се да разиграваме дълго. Действаме като отбор - не разчитаме на индивидуалностите, не играем за определен футболист. При нас властва колективът."