Левски трябва да има нов нападател през зимната пауза, пише "Тема спорт". Това е категоричното решение на спортно-техническото ръководство на сините. За целта директорът Даниел Боримиров, както и скаутският отдел, от няколко дни работят усърдно по този въпрос. 

Всички контакти на Делио Роси и неговия италиански екип също са включени в мисията по търсенето на нова деветка. Треньорът на сините се опитва да намери подходящ футболист за върха на атаката и в движение, но едва ли ще успее да намери качествен свободен агент преди края на полусезона. 

Предложените варианти от български и чуждестранни агенти не са били одобрени. На „Герена" смятат, че ако Левски иска да бъде конкуренция на Лудогорец и ЦСКА, трябва да инвестира в голаджия, тъй като въпреки неофанзивния стил на игра отборът създава положения, но няма реализация. 

И Серджиу Буш, и Жуниор Мапуку не вдъхват доверие на безкомпромисни стрелци, а след контролата с Ботев Враца окончателно е снето доверието към Бабатунде Аденижи. Нигериецът не поиска да бъде трансфериран в Албания през лятото. Крилото Франсис Нар е в същото положение. А Мапуку не е в добри отношения с Роси, който има много претенции към играта му. 

По въпроса с централния нападател не е изключен и голям разход и привличане на звезда от категорията на Габриел Обертан и Джорди Гомес. Ако до края на есенния полусезон Роси не одобри предложените му варианти, отново ще се прибегне до намеса от най-високо ниво. Собственикът на Левски Спас Русев вероятно пак сам ще търси контакт и лично ще преговаря с набелязаните футболисти. Босът сам направи сделките с последните звезди в лятната селекция на „Герена".