Левски на Делио Роси впечатлява с представянето си в защита. Откакто италианският спец застана начело на "сините", единствено Ботев Пловдив успя да преодолее отбранителния вал на 26-кратния шампион на България.

В "Коматево" "канарите" спечелиха след обрат до 2:1, като изравнителният гол дойде след фрапантна грешка на резервния вратар Александър Любенов. Преди него изобщо не се виждаше как домакините ще успеят да се разпишат. И това е единствената среща, в която не пази Божидар Митрев. Капитанът на "сините" за последно вади топката от мрежата си при загубата с 0:2 от Верея Стара Загора, когато треньор за един мач беше Асен Букарев. Тогава в 29-ата минута Венцислав Бенгюзов успя да преодолее Митрев за крайния резултат.

От това попадение са изминали общо 727 минути, в които вратарят на 26-кратния шампион не е преодоляван в Първа лига, като в това число влизат 36-те минути, които изигра срещу Лудогорец (0:0). Като прибавим и още 120 минути срещу Ботев Гълъбово за Купата на България, простите сметки показват, че Митрев не е допускал гол във внушителните 814 минути. Рекордът за Левски за най-много минути без допуснат гол в първенството се държи от Димитър Иванков (1100), а лидер е осемкратният шампион с ЦСКА Стоян Йорданов (1202).

С 5-ия си гол през сезона и общо 7-ми Давид Яблонски изравни Далибор Драгич като най-резултатен чуждестранен защитник на Левски. На сърбина обаче му бяха нужни 50 срещи, за да реализира попаденията, докато на стадион "Ивайло" във Велико Търново, чехът изигра 21-ия си мач за "сините". По резултатност Яблонски се изравни с не един и двама нападатели, минали през "Герена" – Валери Божинов, Димитър Макриев, Жеан Карлош, Миодраг Пантелич, Тони Калва, Жоао Силва и др. Зад него с по 6 гола за Левски останаха Сьорд Арс, Мартин Кушев, Кристовао Рамос и др.

Друг интересен факт за Левски е свързан с новото попълнение Холмар Ейфолсон. Той вече има четири мача и в нито един от тях столичани не са допуснали гол – 1:0 срещу Ботев Гълъбово за Купата, както и срещу Берое (0:0), Черно море (1:0) и Етър (1:0) за първенството. В събота "сините" излизат срещу ЦСКА, където играе головата машина в Първа лига Фернандо (В)Каранга. Той има 12 попадения в 12 мача и ще се опита да продължи добрата си ефективност срещу "скуадра" от "Герена".

Материал на Gol.bg и Bulgaria ON AIR