Левски - ЦСКА, двубой от 13-ия кръг на Първа лига, Национален стадион "Васил Левски", 16:00 часа. 

Вероятните състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ: Митрев, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Цветкович, Прохазка, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов и Буш 

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Дюлгеров, Недялков, Малинов, Пинто, Манолев, Тиаго, Меркадо и Каранга

Прогноза на Gol.bg:
Дерби мач, който ще се превърне в истински празник. Само ден преди мача бяха продадени около 20 хиляди билети за голямото шоу, което ще се проведе на националния ни стадион Васил Левски". 

Символичните домакини ще бъдат без контузения си полузащитник Белмонт и на негово място се очаква в игра от първата минута да започне Васко Панайотов. 

Именно с отсъствието на французина се изчерпват и кадровите проблеми за "сините', докато при противника аут е Рафа Енрике, но освен него всички други състезатели са на линия. Кариоката е контузен. 

В статистически план Делио Роси няма особено голям късмет в дерби мачовете, съдейки по представянето му в тях, в родната му Италия, но ще видим как ще му потръгне у нас.

Това е първото "Вечно дерби" за италианския специалист и съвсем логично той го очаква с голямо нетърпение.

Към днешна дата разликата между двата тима в класирането е само три точки в полза на ЦСКА, който е на второто място в таблицата с 27 пункта. Левски е трети с 24 точки. 

Преди подобни дербита моментната форма няма никакво значение, но "червените" са в серия от две поредни ремита, а Левски като цяло бие трудно при Делио Роси, но е "бетон" в защита.

Именно "сините" са с най-стабилната отбрана от началото на сезона, като са допуснали едва четири попадения на сметката си за всичките мачове до момента. 

ЦСКА пък е с най-резултатното нападение - 30 отбелязани гола или средно по 2,5 попадения на мач. 

Нашата прогноза за това дерби е равенство без голове.

Прогноза: ЦСКА - Левски 0:0