Треньорът на Левски Делио Роси отново се е показал като истински маниак на тема добри терени. Италианецът е поискал от ръководството на сините условията за подготовка не само на първия тим, но и на юношите да бъдат подобрени.

В момента отборът най-често ползва за тренировки Терен №2 на базата си на „Герена", а юношите тренират и играят на изкуственото игрище. Освен това сините разполагат с още два по-малки тревни терена, както и с официалния на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов".

Вчерашната контрола срещу Локомотив София се игра на помощното игрище. Причината е, че на официалното отново бяха правени подобрения - зачимявано бе пространството пред вратите, а настилката бе третирана по специален начин. 

Отделно от това Роси е обърнал внимание, че част от юношите на клуба са били с контузии вследствие на играта на недобра настилка. В момента изкуственото игрище на сините е в експлоатация от есента на 2014 година - тогава то бе изцяло реновирано.

Последният голям ремонт на официалния терен бе след участието на сините в Шампионската лига. През есента на 2007 година отборът домакинства на "Васил Левски", защото на "Герена" течаха големи ремонти.

Бяха поставени нови дренажна и напоителна система, като дори бе монтирано и отопление на терена. Тогава цялостният ремонт бе извършен от германска фирма, която бе правила игрището и на "Алианц Арена" в Мюнхен.