Левски спечели казуса за скандално избягалия от "Герена" Хеан Деса! Новината съобщи перуанското издание "El Bocon", цитирано от "Меридиан мач".

Както е известно, крилото напусна България в края на миналата година и се прибра в родината си. След като той не се върна за началото на зимната подготовка, от Левски реагираха и веднага дадоха 24-годишния играч на ФИФА. След дълго мълчание все пак се разбра, че световната централа е взела мерки и е спряла правата на Деса. Предполага се, че той няма да може да играе до края на този сезон, тъй като именно тогава изтича договорът му със "сините". Не е ясно какви други санкции има за крилото, но е сигурно, че той няма да се размине единствено със спрените права.

Понастоящем Деса има устна договорка с 10-ия в перуанското първенство Спорт Росарио. Той обаче не може да подпише договор и да бъде картотекиран, тъй като е наказан от ФИФА. Иначе спортният директор на въпросния клуб Емануел Еспиноса се е разбрал с Деса по всичко около неговия контракт. В него има точка относно дисциплината, която ако наруши, може да бъде освободен на момента. Според "El Bocon" не само преминаването на перуанеца в Спорт Росарио е под въпрос, но и цялата му кариера.