С освобождаването на Симон Сандберг и това на Бабатунде Аденижи и Франсис Нар Левски ще спестява на месец около 30 хиляди евро. Толкова прибираха тримата футболисти под формата на месечни възнаграждения. 

Те са и едни от най-скъпите разочарования за клуба от "Герена". Интересното е, че африканците и шведът пристигнаха в отбора с трансфери, а не бяха свободни агенти - за всеки бяха платени по около 200 хиляди евро. 

Въпреки това никой не успя да защити името си и да помогне на Левски да постигне добри резултати, пише "Тема спорт". С освобождаването на Аденижи, Нар и Сандберг Левски освободи бюджет за заплати за нови играчи. 

По време на зимната пауза сините ще привлекат поне трима футболисти, като е възможно бройката им да нарасне. Делио Роси настоява за привличането на класен централен нападател.

Сините водиха преговори и с шведския десен бек Антон Тинерхолм. Той става свободен агент на 1 януари - няма да удължи контракта си с Малмьо.

Тинерхолм обаче все още не е дал окончателен отговор на Левски дали приема офертата на Левски. Това трябва да стане до средата на следващия месец.