Левски победи Дунав с 0:4 в двубой от 18-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Градски" в Русе.

Футболистите на треньора Делио Роси за първи път от доста време насам демонстрираха голяма креативност в нападение, а Жуниор Мапуку и Сержиу Буш вкараха по едно попадение, след като не се бяха разписвали повече от два месеца. Васил Панайотов пък отбеляза две бързи попадения през първото полувреме.

След тази победа Левски продължава да е на третото място с актив от 35 точки, с 3 по-малко от втория ЦСКА, който утре играе със Септември София.  .

Срещата започна в неособено бързо темпо за двата тима. В 5-ата минута Габриел Обертан подаде много добре към Антонио Вутов, който обаче си поведе дълго топката и тя излезе в аут.

В 10-ата минута изстрел на Нелуц Рошу се отби в главата на Олексей Ларин и излезе в корнер. При изпълнението на ъгловия удар, голмайсторът на Левски Давид Яблонски стреля опасно с глава, но покрай вратата.

В 22-ата минута Мирослав Бунидов изведе Божидар Васев сам срещу вратаря Митрев, но силният му удар от малък ъгъл се оплете във външната страна на мрежата.

Четири минути по-късно Бранимир Костадинов беше много близо до гол за Дунав. Футболистът ропусна да открие резултата, след като първо с глава, а след това и с крак стреля отблизо, но и в двата случая в тялото на Божидар Митрев.

В 33-ата минута "сините" поведоха в резултата. Жуниор Мапуку пресече пас на съперника, след което изведе по страхотен начин Роман Прохазка. Словакът чукна леко за Антонио Вутов, който не успя да преодолее стража на Дунав. На точното място за добавка обаче се оказа Васил Панайотов, който насочи към опразнената врата и вкара дебютния си гол за Левски.

Само шест минути по-късно халфът отбеляза втори гол. Панайотов се разписа с удар от движение след хитра асистенция на Прохазка и "сините" се прибраха на полувремето с два гола преднина.

Втората част започна с нов гол за Левски. В 47-ата минута. Мапуку се разписа след центриране от корнер. Вратарят Станислав Антонов боксира топката и тя попадна на главата на конгоанеца, който я прати в опразнената врата.

Домакините се опитаха да отговорят на гола в 56-ата минута. Мирослав Будинов стреля с глава след центриране в наказателното поле на гостите, но Митрев успя да улови без проблем.

В 66-ата минута страхотен далечен изстрел на Карлос Ятоба бе спасен атрактивно от Божидар Митрев, който не позволи на дунавци да върнат едно попадение.

В 78-ата минута резултатът стана 4:0 в полза на "сините". Сержиу Буш се разписа след добро подаване на Мапуку в наказателното поле и от непосредствена близост опъна мрежата на Антонов.

Дунав - Левски 0:4

Голмайстори: Васил Панайотов (33, 39), Жуниор Мапуку (47), Сержиу Буш (78)

Дунав: Антонов, Ненов, Хубчев, Ларин (A. Васев 46'), Милчев, Димов, Ятоба, Костадинов (Георгиев 70'), Шопов (Попадийн 81'), Б. Васев, Будинов
Треньор: Драгомир Драганов

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Рошу (Белмонт 52'), Прохазка, Вутов, Обертан (Буш 66'), Мапуку (Кабрал 79') 
Треньор: Делио Роси

Русе, стадион "Градски"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Ейолфсон (Левски)