Левски - Пирин, десети кръг на "А" група, 21.00 ч., пряко в Gol.bg.

Групата за мача:

Вратари: Божидар Митрев, Кирил Акалски

Защитници: Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Веселин Минев, Стефан Станчев, Йордан Милиев

Полузащитници: Владимир Гаджев, Александър Александров, Даниел Младенов, Жоазиньо, Мариян Огнянов, Сержиньо Грийн, Лъчезар Балтанов, Анди Слори

Нападатели: Александър Киров, Исмаил Иса, Гарра Дембеле

Контузени: Христо Йовов и Дарко Тасевски

Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:

Вероятен състав: Божидар Митрев, Веселин Минев, Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Йордан Милиев, Александър Александров, Сержиньо Грийн, Даниел Младенов, Владо Гаджев, Жоазиньо, Гара Дембеле

Прогноза: Левски ще постигне поредната си победа в първенството, с която ще затвърди отличното си представяне от началото на сезона, като се изключи единствено загубата 1:2 от Черноморец в Бургас и равенството 1:1 срещу Сливен.

Отборът на Пирин е съставен от млади и неопитни футболисти и "орлетата" едва ли ще стигнат до нещо повече от почетна загуба. Традицията също е на страната на Левски, тъй като благоевградчани от години нямат гол и спечелена точка на "Герена".

Очакванията са играчите на Ясен Петров да покажат добра игра и да победят. Все пак отборът на Пирин не трябва да бъде подценяван, най-вече в контраатака, където "орлетата" са много опасни и могат да изненадат всука една защита.

Звездата на Левски Гара Дембеле ще е на линия за мача, но аут от срещата са контузените Христо Йовов и Дарко Тасевски, това обаче едва ли ще се окаже решаващо, тъй като те ще бъдат заменени от Гаджев и Кривия. Титулярен вратар за Левски отново ще бъде Божидар Митрев.

Сините са неудържими в атака, където Дани Младенов, Жоазиньо и най-вече Дембеле се забавляват и вкарват гол след гол. Ако Левски не допусне фрапантни грешки в защита, то победата за домакините е сигурна.

Именно отбраната е ахилесовата пета на домакините, които разполагат само с двама централни защитници, тъй като през седмицата Шакиб Бензукан бе пратен при юношите.

На вратата Митрев също не е много сигурено, но въпреки всичко даваме прогноза за категорична победа на Левски преди битката на сините срещу Лил от Лига Европа.


Резултат: Левски - Пирин 3:1