Легендата на Левски Петър Курдов също изрази своето мнение за играта на отбора пред вестник "Тема спорт", ставайки поредният специалист, който пише негативна оценка на случващото се на "Герена".

"Няма какво да се коментира равенството със Славия. Лошо впечатление ми направи изказването на Делио Роси след мача, че нека някои си коментират, а той щял да си гледа неговата работа. Нямам нищо против това, но започна вече да намирисва. Коментарът след двубоя на Вили Вуцов бе много краен, но истински. Вече няма как да се спестяват критиките към отбора. Това са възможностите на футболистите", отсече Курдов.

"В отбора имам няколко "любимци". Един от тях е Мики Орачев - футболист, който трудно ще подпише и с отбор от Трета лига. Мога да добавя Роман Прохазка, когото го чакат да снесе златното яйце. В Левски не виждат ли, че той тича с рибарски ботуши по терена? Също така Габриел Обертан има около 1200-1400 метра пробягани на мач."

"Да не говорим за спринт, има си едно темпо, в което играе. Изобщо не помага в защита, а се придвижва на близко разстояние. В нападение също е много зле положението. Жуниор Мапуку влиза в игра и застава на левия фланг, което мен ме вбесява. Дано италианският специалист да изкара Левски на друго ниво. Той показа, че за него най-важен е мачът за Купата в петък. Оценката за представянето я дават хората по трибуните. Красноречива е малката посещаемост."

"В момента Дунав не са в добра форма. Русенци са абсолютно преодолим отбор. И преди съм казвал, че турнирните мачове се играят по различен начин. Тук става въпрос за надхитряване. В подобен мач целта оправдава средствата и Левски може да си позволи не толкова красива игра. Важно е сините да се класират за следващата фаза."

"Асен Букарев е интелигентно момче. Но едва ли с неговия характер ще може да респектира футболистите и да ги поразбута. Искам да задам риторичен въпрос: Кой освободи Даниел Боримиров? Човек, който можеше да направи нещо, а оставиха едно младо момче да се бори. Не искам да омаловажавам качествата му. Но сега е на горещия стол и ще вади кестените."

"Съчувствах му след интервюто, което даде наскоро. Виждате една изява на Илияна Раева как вцепенява всичко. Права е, като казва, че Наско Сираков има място в Левски, както и хора, свързани с клуба, а не някакви пришълци. Това в момента не е Левски и никого не припознавам като левскар", добави Курдов.