Стадион Георги Аспарухов се намира в квартал "Сухата река" в София. Построен е през 1963г. и от тогава се използва от футболния и спортния клуб Левски (София). Интересемн факт е, че спортното съоръжение е третото по ред използвано от Левски. В периода 1936-1949г. тимът се състезава на собствен стадион наречен "Васил Левски" (днес националният стадион "Васил Левски"), а след започване реконструкцията и строежа на днешният национален стадион, отборът се премества временно на стадион "Юнак".

След поредното спортно райониране, на Левски е отпуснат терен в квартал "Герена", днешният район Подуяне. Проектът е изработен от арх. Лазар Парашкеванов и строежът продължава три години. Официалното откриване е на 10 март 1963г., когато "сините" побеждават Спартак (Плевен) с 4:0.

През 1969г. са построени и зали и съоръжения за други спортове - спортна и художествена гимнастика, бокс, вдигане на тежести, волейбол и др. Изградени са и четери тренировъчни игрища с тревно покритие.

Следващата модернизация е през 1986г., когато е построено светлинно табло и електрическо осветление на стадиона.

От 1990 година стадионът е прекръстен на името на легендарния футболист Георги Аспарухов, загинал трагично през 1971 г. при автомобилна катастрофа. Днес пред входа на западната трибуна на стадиона е издигнат паметник в негова чест.

В периода 1992-1998 г. стадионът е затворен за ремонт за привеждане на съоръжението според изискванията на УЕФА за провеждане на международни мачове. Отборът играе домакинските си мачове на Националния стадион. Поради финансови причини и тежката икономическа криза в България, за периода 1993-1997 година ремонтните работи са почти замразени. Промяната настъпва през 1998 година, когато е създаден фонд "Стадион Георги Аспарухов" и хиляди привърженици даряват средства и се включват с доброволчески труд в ремонтните работи. Новоремонтираният стадион "Георги Аспарухов" е открит на 5 май 1999 г. когато на него се провежда решаващият за титлата шампионатен мач на Левски срещу Литекс, който завършва 0:0. Размерите на терена за увеличени за сметка на премахването на лекоатлетическата писта. След поставянето на седалки с облекалки на трибуните, те вече побират 29 980 души.

Технически данни:

Капацитет: 29 200 седящи места
Разпределение на местата: 4 сектора, 26 блока, 3 официални ложи, 12 входа
Журналистическа ложа: 130 места
Размери на терена: 105 m x 68 m
Осветление: 1500 лукса