Унгарският Дебрецен извади компромат срещу Литекс, след като шампионите на България подадоха жалба до УЕФА за нередовен играч в реванша между двата отбора за Лига Европа.

Двубоят, игран на Градския стадион в Ловеч, завърши с успех на Дебрецен 2:1. Ловчанлии отпаднаха от турнира, но се надяват на служебна победа, тъй като унгарците са пуснали Петер Мате, който е без картотека в УЕФА.

В Дебрецен обаче не спят и извадиха контра на Литекс. На 2 август 2007 г. в мач-реванш от първи квалификационен кръг за Купата на УЕФА Литекс побеждава малтийския Слиема Уондърърс с 4:0.

В същия мач Ивелин Попов е играл, въпреки че не е записан в протокола за тази среща. Малтийците подават жалба, но УЕФА не им присъжда служебно 3:0 и остава постиженията от терена. Литекс е глобен с 3 000 евро за допуснатата административна грешка.

Слиема обжалва, но Дисциплинарната комисия потвърждава първото решение на съда. В Дебрецен се надяват в УЕФА да подходят към тях по същия начин и да не дадат право на Литекс да играе служебно в групите на Лига Европа.