Благодетелят на Литекс Гриша Ганчев е обещал сериозни бонуси за играчите си в евротурнирите. Ако ловчанлии успеят да се промъкнат до групите на Шампионската лига премията ще бъде по 40 000 евро на калпак, твърди “Тема Спорт”.

При положение, че оранжевите станат един от 32-та тима достигнали до същинската фаза на надпреварата в клубната каса на шампионите от УЕФА ще влязат цели 7,1 милиона евро. Така, че подобен бонус би бил повече от нормален.


Доста по-малко ще си заработят ловчанлии, ако стигнат до групите на Лига Европа. Премията от Гришата за този успех ще е по 10 хиляди евро на човек. От евроцентралата пък тогава ще дадат на Литекс 1 милион евро.


Основната цел на този етап пред оранжевите е задължително отстраняване на Могрен Будва във втория квалификационен кръг за Шампионската лига.

Защото, ако отпаднат в третия те отиват в плейофите на Лига Европа, където обаче няма да са поставени. Ако пък Литекс отпадне от плейофа в ШЛ то тимът директор попада в групите на ЛЕ.

Ако обаче първенецът на Черна гора не бъде елиминиран то кошмарът за ловчанлии ще е пълен. Тогава те няма да имат никаква опция повече за участие в евротурнирите и ще трябва да се съсредоточат върху мачовете от А група.