Треньорът на Литекс Христо Стоичков обяви пред официалния сайт на клуба очакванията си за предстоящото дерби с Левски в четвъртък.

"Мачът с Левски е като всеки друг за нас. Няма какво толкова да коментираме. Момчетата са наясно, че трябва да подходят с пределна концентрация и себераздаване от първата до последната минута".

"Те са добри професионалисти и знаят, че такъв двубой се печели с 90 минути битка, дисциплина и спазване на тактическите указания. Вярвам, че ще дадат максимума от себе си и ще покажат това, което тренират и им носи успехи до сега“, заяви Стоичков.

Междувременно най-успелият български футболист ще участва в официалното представяне на инициативата „Не на глада“, чийто патрон е.

Събитието, което е под егидата на еврокомисар Кристалина Георгиева и Професионалната футболна лига, ще се състои днес от 16,00 часа на градския стадион в Ловеч.

Христо Стоичков пък записва по-успешен старт в Ловеч в сравнение с бившия и настоящия национален селекционер Станимир Стоилов и Любо Пенев.

След шест мача начело на оранжевите Камата има 5 победи и само едно равенство - 1:1 с Берое. От последните 5 треньори на Литекс единствено Червенков има подобен баланс след 6 мача.

Това се случи през сезон 2009/10, в края на който тимът на Гриша Ганчев стана шампион. За сравнение след толкова изиграни срещи Стоилов и Пенев имат по 2 равенства и 4 победи, а Атанас Джамбазки е с най-лош актив - 1 реми, 2 загуби и само 3 победи.