Черноморец и Литекс врътнаха равенство 0:0 в среща от 7-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Лазур" в Бургас.

"Акулите" имаха добри възможности за попадение в този мач и като цяло трябва да съжаляват, че пропуснаха да вкарат и да вземат трите точки. От друга страна пък съдията отмени гол на Литекс заради спорно нарушение.

След сблъсъка ловчанлии са с 15 точки в актива си, колкото има и Лудогорец. Все пак обаче ловчанлии излязоха начело в класирането.

Бургазлии пък са със 7 точки и успяха да се измъкнат от опасната зона. 



Мачът започна с добро центриране на Фонсека в 7-ата минута, но Соли не успя да засече топката, макар и да бе близо да го стори.

Няколко минути след това Соли центрира отдясно, а Маркиньо бе блокиран от Страхил Попов, който в крайна сметка изчисти топката.

Бургазлии натиснаха противника си през първите минути. В следващите минути се стигна до поредица от центрирания в наказателното поле на гостуващия тим.

В 16-ата минута Монзоро премина голям периметър и се справи с Берберович, след което от няколко метра стреля, но топката излезе в аут след удара му.

В 29-ата минута пък топката кацна на гредата на Литекс след балонно изпълнение от страна на противников играч.

В 32-ата минута гостите стигнаха до първия си шанс. Ваюши бе непокрит, но опита да намери Миро Манолов. Нападателят обаче закъсня. Това бе добра възможност за тима гост.

До края на полувремето нямаше голове.

Второто полувреме започна доста скучно и през първите минути от него не се създаде нищо интересно като положения.

В 59-ата минута Симеон Славчев отправи балонен удар с глава, който за малко не влетя във вратата на Ник Дашев, но топката излезе в аут.

В 66-ата минута пък Маркиньо от състава на домакините стреля силно от границата на наказателното поле, но Александров спаси. 

Десетина минути след това Георги Кабаков отмени гол на Литекс, като отсъждането му бе странно. Той не призна гола, тъй като Мартин Кавдански падна на земята след сблъсък с Бодуров, като отсъди нарушение на футболиста, на Литекс, който вкара топката в мрежата.

В 78-ата минута пък Маркиньо със страхотен ножичен удар нацели гредата и пропусна да вкара страхотен гол. До края нямаше голове.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛИТЕКС 0:0

ЧЕРНОМОРЕЦ: Дашев, Маркиньо, Соли, Аммари, Монзоро, Пехливанов (61 - Траянов), Чико, Кавдански, Балтанов, Филипов, Фонсека (85 - Траянов)

ЛИТЕКС: Александров, Попов, Бодуров, Божиков, Недялков, Славчев, Берберович, Цветков, Джазула (72 - Златинов), Манолов (58 - Цветанов), Ваюши