Литекс постигна обрат срещу Черно море в мач от 12-ия кръг на родния елит. Ловчанлии спечелиха с 2:1 на градския стадион в Ловеч.

Гостите поведоха с гол на Котев в 22-ата минута, но с попадения на Джордан и Манолов в 53-ата и 84-ата минути домакините стигнаха до трите точки. Интересното е, че героят за домакините Манолов бе голямата звезда на "Моряците" преди време. 

След този мач Литекс е с 25 точки и се изравни с лидера Лудогорец, който има мач по-малко. Черно море е на 7-ата позиция със 17 точки.



Срещата започна с много добра възможност за домакините от Литекс още във 2-ата минута. След неразбирателство между Китанов и Венков Джордан успя да се пребори за топката  и тя стигна до Ваюши, който стреля, но стражът на на "Моряците" не изби добре кълбото.

Момчил Цветанов имаше възможност да се ориентира в ситуацията и да реализира, но не успя да стреля, тъй като се забави много. 

След няколко минути застой в 14-ата минута Славчев стреля добре с глава след центриране на Златинов от корнер, но кълбото мина покрай страничната греда.

Три минути след това Ваюши стреля по много техничен начин, но Китанов изби топката в корнер.

Гостите доста изненадващо откриха резултата в 22-ата минута. Коконов центрира от фаул, а Кирил Котев с глава отклони топката в левия ъгъл на ловешката врата.

До края на полувремето не паднаха повече голове и нямаше кой знае какви ситуации.

След почивката Славчев и Златинов отправиха удари в първите минути на втората част, но не особено прецизни.

В 53-ата минута Литекс все пак изравни с гол на Джордан. Ваюши проби отляво, а колумбиецът овладя топката между двама  противника, след което с прекрасно отиграване се обърна и стреля точно от 8 метра.

Три минути след това колумбиецът отправи страхотен удар и можеше да направи пълен обрат, но Китанов с върха на пръстите си изби.

Домакините все пак обърнаха след гол на Манолов в 84-ата минута. Ваюши подаде страхотен пас между двама противникови защитници и изведе Манолов в пеналта, след което нападателят нямаше проблеми да матира Китанов. До края нямаше повече голове. 

ЛИТЕКС - ЧЕРНО МОРЕ 2:1
0:1 Котев 22'
1:1 Джордан 53'
2:1 Манолов 84'

ЛИТЕКС: Александров, Недялков, Бодуров, Славчев, Джордан (68 - Манолов), Ваюши, Попов, Миланов, Цветков (61 - Джазула), Златинов, Цветанов (81 - Ванжер)

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Станчев, Ал. Александров, Котев, Венков, Георгиев (74 - Колев), Еденилсон, Паланков (87 - Расим), Коконов, Младенов (88 - Петров), Бакари