Литекс официално се подсили с първите си две зимни попълнения, макар до началото на трансферния прозорец да има още малко време.

"Оранжевите" привлякоха в своите редиците младежкия национал Иван Горанов, който пристига в тима от състава на Берое, както и колумбиеца Даниел Морено Асприля.

Младият Горанов подписа договор за 3 години и половина, като бившият му клуб Берое ще получи 20 % от следващ негов трансфер.

Офанзивният халф Асприля също парафира дългосрочен договор.

Двамата новопривлечени играчи ще бъдат представени пред медиите и феновете в първите дни на подготовката през януари.

Междувременно клубът се раздели с кариоката Ванжер Консейсао да Силва, който е трансфериран в тим от Бразилия.

Ето и визитките на двамата:

Иван Горанов е роден на 10 юни 1992 година във Велинград и е юноша Чепинец. Още от рано е забелязан от скаути в столицата, където е привлечен в Левски. В школата на сините техничарят е сред най- големите таланти и дори е поканен на пробен период в английския Нюкясъл.През лятото на 2011-та година младокът преминава в Берое.

Данило Морено Асприля скоро ще навърши 25 години. В Литекс той идва от първодивизионния тим в родината си Патриотас, където е играл през последните 4 месеца и е отбелязал 5 гола за първенство и 2 за Купата. Преди това Данило е бил футболист на Санта Фе/Богота/, Рампла Хуниорс/Уругвай/ и Депортиво Перейра. С привличането му колумбийците в Ловеч вече стават двама. От лятото с оранжевата фланелка играе нападателят Уилмар Джордан, който е сред водещите голмайстори в шампионата с 13 попадения.