Миодраг Йешич подписа договор за година и половина с Литекс, това съобщи президентът на клуба Трифон Попов. Заедно с Йешич в Ловеч пристигна и Дарко Обрадович, с който са работили заедно в последните 6-7 години.

Според Попов, досегашният наставник Златомир Загорчич е подал оставка вчера заради слабите резултати. Оставката е била приета от ръководството. Заедно с него от Литекс си тръгва и един от асистентите му Золтан Сабо.

Другите трима- Добри Митов, Здравко Букарица и Карим Рашван остават в екипа на ноивя треньор. Сръбският специалист изведе футболистите на Литекс преди минути за своята първа тренировка.

“Много съм щастлив, че съм пак в Литекс. През 2008 имахме успешен период, спечелихме Купата на България и тимът се класира за Европа. Надявам се сега отново да завоюваме право да играем в турнирите".

"Ясно е, че Литекс има качествен отбор и потенциал. Че сме в тежка криза е силно казано. Играчите не са забравили как се играе футбол, затова в ежедневната си работа ще се опитаме да отведем клуба на мястото, което заслужава”, бяха първите думи на Йешич, пред официалния сайт на клуба.