Треньорът на Литекс Миодраг Йешич обяви, че неговият отбор може да хвърли бомбата в шампионата и да победи Лудогорец в неделя. Очевидно "Оранжевите" не са се отказали от идеята да гонят шампионската титла. За да запази шансовете си обаче тимът трябва да надвие разградския тим в неделното дерби от 27-ия кръг между двата отбора.

В момента шампионите имат 70 точки и мач по-малко, докато Литекс е с 65 точки в актива си на втората позиция.

"Още в началото казах, че искам Литекс да играе от мач на мач по-добре и мисля, че така се получава и на практика. В плейофите силите са изравнени и всеки може да победи всеки, така че няма да е изненада, ако спечелим срещу Лудогорец", каза Йешич пред TV7.

Треньорът на "оранжевите" няма да може да разчита на двама от тримата младежки национали на България, които получиха контузии в контролата с Румъния. Това са нападателите Кирил Десподов и Георги Минчев.

Друг от основните футболисти на Литекс – Момчил Цветанов пък призова да дойде повече публика на стадиона и не скри, че таи надежди за титлата.

"Всеки мисли за нея. Казваме: няма да я коментираме, няма да я коментираме, но тя си е в нашето съзнание. Гоним я до последно и ако стане – стане. Ако не – стискаме зъби и ще играем Лига Европа. Господин Йешич е наистина добър тактик и както бихме Левски, така ще бием и Лудогорец", заяви крилото.