Литекс успя да се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, днес като спечели реванша срещу молдовския Верис с 3:0.

Днешният мач между двата тима се игра на националния стадион "Васил Левски", тъй като теренът в Ловеч е в кошмарно състояние след вчерашния порой и точно поради тази причина вчера мачът бе отложен.

Ловчанлии стигнаха до успеха след попадения на Менди и Джордан. Сенегалецът се разписа в 26-ата минута, а неговият колега в 63-ата и 74-ата минути. Така след общ резултат от двата мача 3:0 те се класират напред.

Отборът на Красимир Балъков игра един час с човек повече, след като Бакал от гостите получи втори жълт и червен картон в 31-ата минута. 

Въпреки това отборът не успя да впечатли достатъчно, но все пак стигнаха до успеха.

Следващият противник на Литекс е унгарският Диошдьори.
 



Мачът започна с много голяма доза късмет за Литекс, тъй като още в първите секунди Милинцеану засече с глава центриране в наказателно поле, но топката срещна напречната греда.

В 8-ата минута все пак "Оранжевите" показаха малко острота и Джордан отправи силен удар, който се отби в тялото на противников футболист.

Първата сериозна възможност за Литекс в мача бе в 13-ата минута. След центриране на Асприля, Менди бе на косъм да засече топката, но не успя, а позицията бе просто перфектна за отбелязване на гол.

В 16-ата минута Асприля изведе Джордан на добра стрелкова позиция, но ударът на последния мина встрани вратата.

Все пак десет минути след това Литекс стигна до попадение чрез Менди. Златинов центрира перфектно от ъглов удар, а бранителят засече топката и я прати във вратата на молдовците.

В 31-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Бакал получи втори жълт и червен картон. 

Въпреки численото си превъзходство и аванса си от гол, ловчaнлии така и не успяха да създадат нищо интересно до края на полувремето.

Второто полувреме започна с опасност за Литекс и в 48-ата минута Златинов стреля от пряк свободен удар, но топката мина съвсем близо до целта.

Няколко минути след това Божиков отправи силен удар, който обаче бе и неточен. 

След няколко скучни минути Литекс стигна и до второ попадение, дело на Джордан в 63-ата минута.

Попов напредна по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, а колумбиецът засече топката във вратата на противника и реализира.

В 69-ата минута Литекс бе на косъм от трети гол. Златинов отправи страхотен удар, който бе насочен към долния десен ъгъл на противниковата врата, но стражът на Верис спаси.

Пет минути след това Руменов намери с прекрасен пас Джордан в коридор и последният с хубав удар от близка дистанция реализира.

В 87-ата минута Литекс можеше да инкасира гол. След груба грешка на Пиргов, топката попадна в Буньеац, който я насочи към празната врата, но не успя да се разпише. В крайна сметка резултатът се запази.

ЛИТЕКС - ВЕРИС 3:0
1:0 Менди 26'
2:0 Джордан 63'
3:0 Джордан 74'

ЛИТЕКС: Пиргов, Божинов, Менди (85 - Недялков), Бодуров, Попов, Колев (65 - Руменов), Ваюши, Златинов, Асприля (79 - Цветанов), Джордан, Косоко

ВЕРИС: Гайдушевич, Кашкавал, Кучеренко, Кожокари, Раку, Бакал, Йосан, Богданович (71 - Буньеац), Мокану, Засавич (49 - Пишла), Фрундза (57 - Милинчеану)