Литекс успя да постигне домакинска победа с 3:0 над Черно море в мач от 5-ия кръг на "А" група, който се игра на градския стадион в Ловеч.

Това е и вторият успех на "Оранжевите" от старта на кампанията, като благодарение на него отборът се изкачи до 4-ото място в класирането с актив от 7 точки.

Варненци пък са закотвени на последната позиция с 2 точки в актива си. 

Първите две попадения за успеха на ловчанлии бяха дело на Джордан, който се разписа в 33-ата и 79-ата минути на срещата. Гълъбов оформи крайния резултат в 84-ата минута.

Гостите пък доиграха мача с човек по-малко, след като в 82-ата минута Сталев получи втори жълт и червен картон.
 



Срещата започна активно за домакините и в 4-ата минута Ваюши отправи удар към противниковата врата, но му липсваше достатъчно точност.

В следващите минути на терена не се стигна до нищо кой знае колко опасно.

Все пак домакините стигнаха до попадение с което откриха резултата в 33-ата минута.

Сталев не успя да изчисти една топка в наказателното поле, след което Миланов отклони кълбото към Джордан и колумбиецът от близка дистанция без проблеми реализира. 

Две минути след това голмайсторът за домакините бе на път да се възползва от грешка на Китанов и да удвои аванса на тима му, но не успя. 

Райков пък можеше да изравни за гостите в 39-ата минута, но ударът му мина много малко в аут.

След почивката домакините можеха да удвоят аванса си, след като Джордан навлезе в наказателното поле няколко минути след подновяването на играта, но бе съборeн. В крайна сметка обаче реферът прецени, че дузпа няма.

В 79-ата минута Литекс уби интригата в мача, след като Джордан се разписа за втори път.

След добра индивидуална акция колумбиецът отправи плътен и хубав удар от удобна позиция и реализира. 

Гостите получиха още един удар, след като Сталев получи втори жълт и червен картон в 82-ата минута. Домакините пък вкараха още един гол чрез Гълъбов в 84-ата минута, след като с глава засече центриране от корнер.

ЛИТЕКС - ЧЕРНО МОРЕ 3:0
1:0 Джордан 33'
2:0 Джордан 79'
3:0 Гълъбов 84'

ЛИТЕКС: Винисиус, Недялков, Менди (29 - Гълъбов), Миланов, Попов, Колев, Бумал, Малинов, Ваюши (64 - Ангелов), Асприля, Джордан

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Венков, Сталев, Котев, Станчев, Александров, Стенио (61 - Георгиев), Паланков, Райков (71 - Атанасов), Коконов (61 - Петков), Божилов