Литекс успя да постигне домакинска победа с 4:2 над Локомотив София в среща, която се игра в Ловеч.

Двубоят бе от 13-ия кръг на родното първенство, а ловчанлии имаха известни трудности срещу противника, но все пак стигнаха до крайния успех.

След този мач Литекс е 3-и с 22 точки, докато Локо е 7-и с 20 точки.

В 7-ата минута домакините стигнаха до попадение. Асприля се измъкна от Хаджиев и от аутлинията сви към точката на дузпата. Там няколко негови съотборници се разминаха и топката стигна до Божиков, който от 18 метра прати топката в долния ляв ъгъл.

В 17-ата минута ловчанлии стигнаха до удвояване на резултата. В ситуацията реферът даде дузпа за задържане на Ранджелович срещу Джордан в наказателното поле. Зад топката застана Ваюши, който удвои аванса на неговия тим.

Локо все пак намали след попадение в 24-ата минута.

Винисиус направи безумна грешка. Той направи няколко крачки извън наказателното поле, за да боксира слабо центриране от фаул на Романов. Той обаче прати топката право в главата на Том, който безпроблемно вкара в празната врата.

В 38-ата минута домакините вкараха и трети гол. Ваюши направи страхотен рейд и пусна пас по конец към Асприля, който чукна топката покрай вратаря.

Второто полувреме обаче започна отлично за гостите и в 64-ата минута Преслав Йорданов се разписа. Том пробва далечен удар от близо 40 метра, но слабото му изпълнение се превърна в нещо като пас към Йорданов, който стреля покрай Винисиус.

Две минути след това голмайсторът Йорданов направи нереален пропуск. Той пропусна сам срещу вратаря и пропусна да изравни резултата.

Крайният резултат бе оформен в 88-ата минута. При една контраатака Малинов напредна и пусна вдясно към Асприля, който с удар от движение реализира.