Треньорът на Литекс Красимир Балъков изрази задоволството си от победното 4:2 над Локомотив София и от играта на футболистите си.

Така ловчанлии скъсаха с негативната си серия в първенството и отново са на победния път, като вече са на второ място, с равен точков актив с Лудогорец, но разградчани имат мач по-малко.

Бала обяви, че Литекс със сигурност ще е в първата шестица в края на първия етап от първенството.

"От много неща съм доволен, от добрата игра в средата на терена. Направихме хубави атаки, играхме със самочувствие, без да се притесняваме от това, че трябваше да спечелим задължително. Трябва да се каляват и да побеждават в такива мачове", заяви Балъков.

"Важно е за самочувствието да се побеждава, оставаме в играта с тези 3 точки, ако искаме да играем роля, трябва да играем добре, имаме подобрение в играта. Можеше да си спечелим мача без големи проблеми, предвид младостта на играчите, футболистите се дръпнаха назад след като поведохме с 3:1, без да съм ги карал".

"Имахме малко и късмет, но той е с победителите. Трябва ни един успех на чужд терен, за да имаме още по-голямо самочувствие", допълни Балъков.

"Аз един единствен път се опитах да кажа нещо за съдиите на мача с ЦСКА, те ми казаха, че не ме познават. Съдиите са хора, правят грешки. Навсякъде се кряска и се вика срещу съдиите".

"Литекс ще бъде в първата шестица, днес играхме само за победа и за нищо друго", завърши Балъков.