Треньорът на Литекс Красимир Балъков обяви след успеха с 1:0 над Лудогорец, че не е изненадан.

"Очаквах да победим. Мачът бе с много заряд, с много борба, с много стълкновения и от двете страни. Знаехме, че Лудогорец на всяка цена иска победата.

"Мисля, че хората са останали доволни от мача. Точно това очаквахме. Имахме малко повече късмет от Лудогорец. И те имаха положения, но не успяха да отбележат.

"За жалост, имаше много жълти картони и червени. Получи се нервен мач, защото играе първия срещу третия. Такива двубои не се получават за първи път“.

"Всички мачове, които са в А група между първите отбори могат да излязат извън рамките на футбола, но е хубаво да има, колкото се може по-малко картони, както и да няма контузени“.

"Аз съм от малкото треньори, които не се занимават със съдиите. Днес направих това, защото бях на мача Берое – Лудогорец и ми се искаше съдията да остави по-свободна игра.

"Надявам се и следващата седмица за Купата съдията да се справи. Не искам сега да коментира рефера. И от двете страни имаше картони. Има хора, които да коментират съдиите“, каза още специалистът.

"Ние не искахме да рискуваме, въпреки че бяхме с човек по-малко. Казах на момчетата, че продължаваме да играем по същия начин, макар и с човек по-малко. Защото ако бяхме получили гол, щеше да е сложно. Господин Дерменджиев искаше да спечели мача на всяка цена. Ние знаехме това и успяхме да ги излъжем в края“.

"Литекс работи много добре с школата си. Започнахме с Кирил Десподов и Милчо Ангелов, те се представиха чудесно. Нас не ни притесняват младите. В България, ако не дадеш шанс на младите, няма как да се развиват националните гарнитури. Благодарим на Джордан за головете, които вкара и му пожелаваме успех. След като се побеждава всичко е добре“.

"Перес е много грамотен, мъжкар, играе футбол, бърз е, повратлив е“, коментира един от новите Балъков.

"Джаксън Менди – благодаря му за шестте месеца, в които бе при нас. Той е професионалист. Просто се случи така, че взехме Рафа Перес и той е футболист, който реши да потърси на друг място късмета си. Конкуренцията е много важна. Ако Менди искаше да остане при нас, аз нямаше да имам проблеми“, завърши Балъков.