Литекс тресна с 2:0 ЦСКА и направи сериозна крачка към участие в Лига Европа. Двата гола за ловчанлии заби Данило Асприля през първото полувреме.

С тази победа Литекс изпревари ЦСКА и вече е на третото място с 47 точки, докато армейците продължават да затъват и вече са четвърти с 46 пункта.

Това бе осми мач подред в който червените нямат записана победа в "А" група, като тимът има 2 ремита и 6 загуби за тези срещи.

По-фрапантното е, че тимът няма нито едно попадение за този брой мачове, което е повече от трагично за клуб като ЦСКА. Ловчанлии изиграха страхотен мач, тотално разнебитиха армейците и логично си грабнаха трите точки.

ЦСКА бе повече от трагичен и смешен. Играчите на Галин Иванов бяха абсолютно комични и неадекватни, като сериозно ядосаха феновете си, които на няколко пъти едва не прекратиха мача.


Литекс започна мощно мача и още в началото натисна сериозно ЦСКА. В третата минута ловчанлии  изпуснаха страхотен шанс.

Тогава Данило Асприля пусна страхотен пас към Милчо Ангелов, който обаче от един метър не успва да опъне мрежата на ЦСКА.

Последва шанс за гостите, като Николич се озова сам срещу Баривиейра, но правилно бе отсъдена засада. Последваха уникални минути за Литекс, в които ловчанлии тотално смачкаха армейците, които не знаеха къде се намират.

С пропуски се отчетоха Асприля и Регула. Така се стигна до 19-ата минута, когато Анатоли Господинов не успя да изрита добре една топка, което доведе до контра за Литекс, при която коженото кълбо попадна в Асприля, който без проблеми опъва мрежата на ЦСКА за 1:0.

Оранжевите продължиха да доминират, но и да правят невероятни пропуски. В 23-ата минута Милчо Ангелов се оказа сам срещу Господинов, но в последния момент Вальо Илиев с шпагат му изби топката.

Малко по-късно и Регула не успя да вкара. Така се стигна до 28-ата минута, когато съдиите порязаха армейците. Тогава Николич успя да вкара, но му бе вдигната несъществуваща засада.

Пет минути по-късно Бьорн Маарс се озова сам срещу Господинов, но не успя да вкара, което ядоса Краси Балъков на резервната скамейка на Литекс.

В 37-ата минута обаче Пламен Крачунов направи безумна грешка, от която се възползва Асприля и без проблеми вкара за 2:0.

Феновете на ЦСКА не издържаха и засипаха терена с бомби и факли. В края на полувремето пропуск за Литекс направи и Страхил Попов.

Второто полувреме започна с нови гаменски прояви на ултрасите на армейците, като съдията Станислав Ставров се принуди да прекрати за кратко срещата.

В 55-ата минута Вальо Илиев позволи на Регула да му отнеме топката, но последва удар в аут. Две минути по-късно Милчо Ангелов стреля от чиста ситуация, но Анатоли Господинов спаси.

Последва и пропуск на Данило Асприля. Той се подигра със защитата на ЦСКА, но не успя да преодолее Господинов.

Следващите минути бяха скучновати, като играта се водеше основно от футболистите на Литекс, които спокойно разиграваха в средата на терена.

В 74-ата минута Регула отново можеше да вкара, но за пореден път Господинов спаси армейците от разгром. До края не се случи нищо интересно.

Така Литекс си взе заслужена победа, а ЦСКА продължава да дълбае дъното.

Литекс - ЦСКА 2:0

Голмайстори:

1:0 Данило Асприля (19)
2:0 Данило Асприля (37)

Литекс: Винисиус Баривиейра, Милчо Ангелов, Емил Грозев, Васил Божиков, Страхил Попов, Иван Горанов, Юрген Джазула, Кристиан Малинов, Петрос Бумал, Бьорн Маарс, Данило Асприля

ЦСКА: Анатоли Господинов, Пламен Крачунов, Валентин Илиев, Апостол Попов, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Неманя Милисавлевич, Петър Витанов, Жоан Фелипе, Тони Силва, Стефан Николич