Председателят на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански призна, че Таско Тасков е допуснал грешки в дербито Левски - Литекс (2:2) на "Герена". След срещата и двата клуба имаха огромни претенции срещу решенията на главния арбитър.

Генералният мениджър на оранжевите Стойчо Стоилов нападна рефера заради незачетения гол на Асприя в края на първата част. Тогава удар на колумбиеца се отби в напречната греда и тупна зад голлинията, но попадение не бе отсъдено.

Нито Тасков, нито петият арбитър Никола Попов, който бе в непосредствена близост, не видяха, че кълбото е преминало голлинията. Затова от лагера на оранжевите подадоха жалба до Съдийската комисия.

Претенциите на спортния директор на Левски Георги Иванов пък бяха за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Пламен Гълъбов при изстрел на Махмудов. Това стана при резултат 1:0 в полза на домакините.

"Жалба се подава три дни след мача, а не веднага след него. Ако постъпи такава - ще я разгледаме и ще излезем със становище. Моето мнение е като на всеки човек, който вижда нормално. Голът на Литекс беше чист, но не бе зачетен".

"Вероятно ще има някаква санкция за Таско Тасков, може и за рефера зад вратата. Но още е вторият кръг на първенството. Дайте да не тръгваме с голямата лопата за наказания. Повтарям - може би ще има санкции".

"От Левски сигурно имат претенции за дузпа. Но мисля, че трудно може да се отсъди наказателен удар в такава ситуация", обясни Никола Джугански пред "Тема Спорт". По всяка вероятност заседанието на съдийската комисия ще бъде във вторник.