Литекс завърши контролите в Испания с равенство срещу украинския шампион Динамо Киев.

Двата отбора си вкараха по един гол преди почивката, а в заключителните минути на спаринга в Марабея се разрази истинска буря, но въпреки мачът бе доигран. 

За съперника на „оранжевите” той бе част от подготовката за 1/8-финалния сблъсък от Шампионската лига с английския Манчестър Сити след 10 дни.

Затова и първенецът на Украйна излезе с най-доброто, а на почивката треньорът Сергей Ребров смени всички титуляри, с изключение на вратаря. 

Въпреки това Литекс започна добре спаринга и още в 13-ата минута имаше шанс да открие резултата след центриране от корнер, ала ударът с глава не намери целта. 

Динамо обаче поведе малко по-късно, отново след изпълнение на корнер. 

В 19-ата минута „белите” изпълниха заучено един корнер и Сидорчук засече от движение прострелното центриране за 1:0.

Българският тим отговори мигновено и изравни само пет минути по-късно, когато Арсенио Нунеш се възползва от неразбирателство в защитата на съперника – 1:1. 

В края на първото полувреме Динамо заигра по-добре и на два пъти можеше да вкара, ала вратарят Евгени Александров бе на своя пост. 

Точно преди паузата пък футболисти на двата отбора се сдърпаха на терена заради остро влизане в краката на звездата и капитан на киевци Андрей Ярмоленко.

В самия край на полувремето пък Денис Гармаш също получи удар и остана да лежи на тревата, за да получи лекарска помощ, докато двата състава се оттегляха за почивка.

След паузата мачът бе с поделено надмощие, а Любослав Пенев направи само три промени. Впоследствие заваля проливен дъжд, придружен от силен вятър, но двата лагера решиха мачът да бъде доигран.

В самия край Александров се намеси решително след удар от далеч, а после бе на ниво и при центрирането от корнера, за да запази ремито.

Литекс – Динамо (Киев) 1:1
0:1 Сидорчук ('19)
1:1 Нунеш ('24)