Бившият старши треньор на Литекс Люпко Петрович изрази оптимизъм, че тимът ще спечели Купата на България.

"Ако сегашният отбор се запази и с Любо Пенев начело, Литекс може да грабне трофея. Берое има много стабилен състав, ЦСКА, нищо че е във „В“ група, не е за подценяване. Със сигурност отсъствието на Асприя ще се усети", сподели сръбският специалист пред "Тема Спорт".

"Изваждането на Литекс от „А“ група е най-голямата глупост в българския футбол. Идеята за Висша лига, за която се заговори, е добра. Дано да стане", добави носителят на КЕШ за 1991 година с Цървена звезда.

Днес ловчанлии ще изиграят последната си контрола от лагера в Испания. От 15:00 часа в Марбея „оранжевите“ ще премерят сили с украинския шампион Динамо (Киев).

Съперникът води подготовка за осминафиналния си дуел от Шампионската лига срещу Манчестър Сити. В предишната си проверка възпитаниците на Любослав Пенев загубиха с 1:3 от Спартак (Москва).

Интересното е, че Литекс е спорил с Динамо (Киев) в евротурнирите.

През август 2011 година украинският гранд отстранява ловчанлии в плейофите за влизане в групите на Лига Европа. В първия двубой в Ловеч Динамо спечели с 2:1, а на реванша в Киев с 1:0. И тогава начело на Литекс бе Любослав Пенев. Тимът стигна до плейофа, след като бе елиминиран за Шампионската лига от Висла Краков.